Trip advisor

Dit is maar een kleine voorstelling wat er allemaal te beleven valt .

Avontuurlijke bezienswaardigheden Salou

Ook voor wie een actieve dag wil hebben heeft Salou leuke dingen te bieden, zo kun je een lokaal marktje in de buurt bezoeken of een kijkje nemen in het stadspark van Salou. Een andere bijzondere bezienswaardigheid van Salou is de prachtig verlichte fontein. Deze prachtige fontein zorgt direct voor ontzettend veel sfeer en heeft een bijzondere sprookjesachtige uitstraling. Bovendien is Salou omringd door verschillende grootse (water)pretparken waar je je eenvoudig een hele dag kunt vermaken.

       Cambrils

Cambrils ligt in de provincie Tarragona in de regio Catalonië in het noordoosten van Spanje, aan de kust Costa Dorada, 6 kilometer ten zuidwesten van Salou en 120 kilometer ten zuidwesten van Barcelona. Cambrils is van oorsprong een vissersplaats maar nu is het een belangrijke toeristische bestemming met schitterende stranden. Er zijn veel accommodaties en restaurants maar Cambrils is net wat rustiger dan Salou. In de haven ligt nog steeds een kleine vissersvloot en er is een jachthaven. Er is een toeristen informatiecentrum met veel informatie over wandelen en fietsen in de omgeving. Cambrils is een belangrijke culinaire stad aan de Costa Dorada, in het centrum en aan de boulevard zijn veel restaurants en de Spaanse maar vooral de Catalaanse streekgerechten zijn verrassend van smaak en van goede kwaliteit.

Montserrat

In Montserrat ligt het gelijknamige klooster dat een belangrijke pelgrimsoord is. Het Montserrat bergmassief is op zichzelf ook een bezoek waard.

Circa 60 km landinwaarts van Barcelona ligt het klooster van Montserrat op een zeer indrukwekkend bergmassief. Het klooster is vooral bekend van het beeld van de Zwarte Madonna. Het beeld dateert uit de 12e eeuw en trekt jaarlijks zo'n 1 miljoen bezoekers. Behalve dit beeld komen bezoekers ook voor het jongenskoor van Montserrat. Bij het klooster bevindt zich de Escolania, een school waar jongens tussen de 9 en 14 jaar naast regulier onderwijs uitgebreid muziekles krijgen. Naast piano spelen ze allen een instrument naar keuze en daarnaast krijgen ze theorielessen en uitgebreide zanglessen, individueel en in groepsverband. Het koor geeft iedere dag een miniconcert in het klooster van Montserrat.


Wandelen

Vanaf het Plaça de la Creu kunt u een kabelbaan nemen, die u in korte tijd 250 meter hoger brengt. Wanneer u het eindpunt bereikt heeft kunt u allereerst genieten van het uitzicht. Wanneer u meer wilt zien van de omgeving kunt u een wandeling maken naar de hermitage van Sant Joan of, wanneer u nog een stuk verder wilt wandelen, naar de hermitage van Sant Miguel. Vanaf het Plaça de la Creu kunt u een wandeling maken naar de Santa Cova, de grot waar volgens de legende het beeld van de Zwarte Madonna door herders zou zijn gevonden. In de grot vindt u nu een kapel. De wandeling naar de Santa Cova duurt ongeveer één uur

                            Markten 


Maandag: Salou, nabij het gemeentehuis.

Dinsdag: Torredembarra, Tarragonna

Woensdag: Cambrils

Donderdag: Tarragona, Villa Seca, l'Amatica De Mar

Vrijdag: La Pineda

Zaterdag: Tarragonna, Reus

Zondag: Bonnavista, Tarragonna